Тако се разара Православље у Србији – студенти Богословског факултета у Београду одведени на мису

      

    Дана 2. 12. 2016. цркву Криста Краља посетила је група студената Православног богословског факултета универзитета у Београду, предвођени доцентом др. Србољубом Убипариповићем. Студенти су у оквиру вежби из предмета Увод и извори хришћанског богуслужења посетили цркву како би присуствовали светој миси.

 Свету мису предводио је генерални викар Београдског надбискупа монс. Станислава Хочевара и парох цркве дон Александар Ковачевић који је на почетку пренео поздраве надбискупа и пожелео свима добродошлицу. Студенти бруцоши су по први пут у оквиру регуларних вежби имали прилику да присуствују централној служби Римског обреда.
Циљ оваквих вежби Православног богословског факултета јесте упознавање са хришћанском традицијом, као и упознавање са богатим историјским хришћанским наслеђем, уједно развити свест о плуралности друштва у којем живимо, чији смо један део и ми.
Након свете мисе у дворани цркве Криста Краља студенти су присуствовали предавању гвардијана фрањевачког самостана у Београду др фра. Бенедикта Вујице, бившег професора литургике Теолошког факултета у Сарајеву. У току предавања фра Бенедикт је говорио о самој светој миси као и њеном развоју током историје, дискусија се наставила када су студенти почели да постављају питања која се тичу саме мисе али и Римске цркве.
Интересовање студената за оваким видеом вежби било је огромно, те оне уједно показују да су ово и теме које привлаче студенте на међусобно упознавање. Сусрет се завршио речима захвалности на гостопримству као и могућности усавршавања односа доцента др Србољуба Убипариповића.
Извор: Београдска надбискупија

 

 

 

Ein Kommentar Gib deinen ab

 1. Марко sagt:

  Помаже Бог!

  Нажалост почињу већ у старту да трују душе будућих теолога – ако дотле већ нису потроване!

  Пронашао сам занбрињујући извештај из српске православне епархије у Аустрији!
  Уредништво званичног веб-сајта епархије аустријско – швајцарске назива јеретичко сабрање паписта – њихову мису – Литургијом а назива јеретике „црквом“.
  „У четвртак 8. децембра 2016. године, на литургији у римокатоличкој цркви у Пресбауму, присуствовали ли су јереј Славиша Божић из Беча и јереј Вељко Савић из Тулна.“ (http://www.crkva.at/blog/vesti-iz-tulnske-parohije/)

  Да ли уредништво хоће тиме да ласка некоме? Ако хоће, онда се питам коме? Можда Еп. Андреју, који је судећи по његовим делима и речима, екумениста из убеђења.
  Питам се шта је ново-рукоположени свештеник тулнски тражио на тој папистичкој миси. Колико ја знам то је против канона ПЦ-е?!
  Надам се да имате алтернативу!
  Иначе тешко том народу кој је у тој епархији, са владиком кој воли екуменизам и свештеницима који се не противе неканонским поступцима епископа па их чак и сами следују!

  Нека би нам свима Човекољубиви Господ био на помоћи!

  Liken

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s